Tűzvédelem

 Tudja azt, hogy
a mindennapi élet számos területén végzünk olyan munkát, amely tűzveszélyesnek minősül? 

Ezek nyílt lánggal, izzással, parázslással vagy szikrázással járnak és meghaladhatják a munkakörnyezetben lévő éghető anyag gyulladási hőmérsékletét, illetve lobbanáspontját. 

  Ide tartozik például a hegesztés, a köszörülés, de a munkáltató által a telephelyre szervezett szabadidős kerti grillezés is.

Mire kell figyelnünk, ha alkalomszerű tűzveszélyes tevékenységbe kezdünk, és hogyan kerülhetjük el a baleseteket?

 

Miért kell tűzvédelmi szakembert foglalkoztatni?

A hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságoknál, az önkéntes tűzoltó egyesületeknél, valamint az ez irányú szakágazatokban foglalkoztatottak szakmai képesítési követelményeiről és szakmai képzéseiről szóló 9/2015. (III. 25.) BM rendelet értelmében a gazdálkodó szervezeteknél tűzvédelmi szakágazatban foglalkoztatottak közül legalább egy középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt, minimum havi 8 órában kell foglalkoztatni abban az esetben, ha: 

1. a gazdálkodó szervezet robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagot állít elő, dolgoz fel, hoz forgalomba, tárol és az egy telephelyen előállított, feldolgozott, forgalmazott, tárolt anyag együttes, egyidejű mennyisége meghaladja az 1000 kg/liter mennyiséget, de legfeljebb 5000 kg/liter,

2. a gazdálkodó szervezet tűzveszélyes osztályba tartozó anyagot, terméket tárol és az egy telephelyen a szabadtéri és az épületen belüli tárolásra szolgáló, összesített alapterület meghaladja az 1000 m2-t, de legfeljebb 10 000 m2,

3. a gazdálkodó szervezet ipari vagy mezőgazdasági tevékenységet végez és a családtagokkal együtt a munkavégzésben résztvevő munkavállalók egyidejű létszáma meghaladja a 100 főt, vagy

4. a gazdálkodó szervezet olyan épületrészt, épületet üzemeltet, vagy bérel,
a) amelyben tömegtartózkodásra szolgáló, de legfeljebb 500 fő befogadóképességű helyiség található,
b) amely összesített befogadóképessége meghaladja az 500 főt, de legfeljebb 2000 fő, vagy
c) melyben menekülésben korlátozott személyek elhelyezése, ellátása, kezelése, nevelése, oktatása, gondozása történik és e személyek egyidejű létszáma meghaladja a 20 főt, de legfeljebb 100 fő.

Forduljon hozzánk bizalommal! Egy munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot és telefonos egyeztetést követően (szükség esetén helyszíni felmérés után) garantáltan 24 órán belül személyre szóló árajánlatot készítünk!

Naprakész jogszabályismerettel rendelkező, magasan képzett szakembereinkkel teljes körű tűzvédelmi szolgáltatást nyújtunk Önnek!
Keressen bennünket!

 

Mi a megoldás, hogyan dolgozunk mi?

Biztosítjuk Önnek a jogszabályokban kötelezően előírt tűzvédelmi szaktevékenység megbízható és gyors elvégzését.
Eseti szaktanácsadást, valamint megbízás alapján komplex szolgáltatást is vállalunk.
Elvégezzük az előzetes felmérést, ha tudni akarja, hogy vállalkozása megfelel-e a jogszabályi előírásoknak.
Megtervezzük tűzvédelmi rendszerét, vállaljuk annak kivitelezését, karbantartását.
Elkészítjük a cégére szabott tűzvédelmi dokumentációt, figyeljük az abban foglalt határidőket, mellyel jelentős terhet veszünk le az ön válláról, megóvjuk a bírságoktól.

Megelőzés

A tűzvédelemnek két területe van, az egyik tűzoltó,- mentő tevékenység, a másik, a legfontosabb a megelőző tevékenység.

„Tűzre, vízre vigyázzatok,
Hogy le ne égjen a házatok!”

Életünkben hatalmas jelentőséget kap a megelőzés, melynek gondos megtervezésével, a minél nagyobb biztonság kialakításával pótolhatatlan emberi élet és vagyon menthető meg.

Felkeltettük érdeklődését?

Ne habozzon, kérjen egyedi árajánlatot most. Kattintson a gombra:

Share This